Sigiriya, Sri Lanka – ce să văd, ce să urce

Când am fost în Sri Lanka nu am avut nici o idee despre planurile mele în legătură cu explorările. Am vag-am dorit să vizitez unele locuri de importanță istorică. Vorbind de locuri importante din punct de vedere istoric, primul loc care este descrisă în toate ghizi turistici este Sigiriya. Asta m-a intrigat de la început: ce fel de frumusețe ar fi un palat vechi, pe o movilă de piatră țineți? Am decis să mă duc în persoană să mă judec de ce palatul este atât de semnificativă pentru a marca numele locului.

Am fost deja la Colombo, a urcat pe piscul lui Adam și a urcat până la Sfârșitul Lumii, așa că de data asta m-am dus direct spre Nord.

Am ajuns la Dambulla de tren și-a găsit o pensiune acolo. Apropo, atunci când, în Sri lanka, nu este nevoie pentru a rezerva cazarea în avans. Puteți fi întotdeauna sigur că va găsi un loc, pe loc, de obicei, mult mai ieftin decât pe Agoda sau Booking.com.

CUM SĂ OBȚINEȚI

Nu am avut cazare direct în Sigiriya, dar nu a fost o problemă. Sigiriyait este foarte aproape și ușor de a ajunge cu autobuzul! De la Dambulla-am luat un autobuz local, care pleacă la fiecare 30 de minute de la stația de autobuz, costă doar 40 de rupii (mai puțin de 50 de cenți). În caz contrar, puteți lua un tuk-tuk pentru un cost aproximativ de 800-1000 de rupii (ÎNTOTDEAUNA afacere!)

PREȚUL

Intrarea la Sigiriya este destul de scump, dar la sfârșitul anului, în comparație cu toate celelalte lucruri care sunt ieftine aici, cred că este acceptabil.

Taxa de intrare este de 30$ sau 3900 de rupii. Intrarea la Sigiriya muzeul este inclus în preț.

ESTE GREU SĂ URCE?

Aș spune că nu este ușor, dar este cu siguranță greu de realizat. Are o scară în spirală, care face mult mai ușor pentru a ajunge la partea de sus. Am văzut mulți oameni în vârstă cu succes a ajunge la partea de sus . În cel mai rău caz, există unele ajuta pe băieți să te sprijini pe el (pentru sfaturi, desigur), dar nu sunt sigur că este de prea mare ajutor.

CÂND SĂ DU-TE

Îți recomand să mergi acolo în dimineața devreme (înainte de ora 9 a. m.) sau în seara târziu (după ora 4 p. m.) pentru că:

1) sunt mult mai putini turisti

2) soarele face de două ori la fel de greu pentru a urca în timpul zilei.
În cazul în care să rămână în Sigiriya

Sper ca te-am convins până acum că Sigiriya este cu siguranta merita o vizita. Ar trebui să stai în jurul pentru un cuplu de nopți. Aici sunt sugestiile mele de unde să stați în funcție de bugetul dvs.:

Sejur de lux – Heritance Kandalama 5* stele, acest refugiu liniștit cocoțat pe dealuri și oferă vedere panoramică la Sigiriya Roci;
Preț mediu – Amaya Lac Kandalama – un alt 5* stele care camerele sunt dotate cu mobilier elegant din lemn și iluminat cald;
Bugetul sta – Sigiri Rock Parte Home Stay excepționale, recenzii, zona este popular pentru ciclism.

DESCRIERE

Sigiriya este masive coloane de piatră, care turnuri de până la aproximativ 650 de metri (200 m), și nu mi-a maxilarului dropping în venerație! Acest inclusă în patrimoniul mondial UNESCO a fost numit lion rock, datorită desfigurat formă de un leu întins labele sale.

Din păcate, cap de leu, nu mai mult, în loc distrus, fie prin natura sau de om, nimeni nu știe. Dar labele sale sunt mari, lăsând mai puțin la imaginație cât de mare sef ar fi fost! Creativitatea vechii constructori poate fi văzut chiar și astăzi cu numeroase fresce în jurul cetății și o oglindă mare pe perete (care se pare că unele dintre cele mai vechi graffiti din lume).

Există o grădină la stânga de rock, care a fost odată un loc de recreere pentru familia regala, care a avut niște apă de fixare structuri care sunt în măsură să producă apă până astăzi și tot de credite omul a făcut lacuri de acumulare din sud de rock. Gradina a fost o combinație de canale de apă; peșteri și bolovani și terasă cu grădină. Grădinile duce unul la altul, până când ne vor conduce în cele din urmă la leu scara.

Oglinda de perete a fost un alt aspect interesant care mi-a atras atenția pentru că se spune că a fost doar un foarte polizați rock pentru rege pentru a vedea imaginea ori de câte ori a trecut.

În general, Sigiriya piatră mi-a schimbat percepția asupra retras roci fiind plictisitoare sau nesemnificative și nu ar fi timp pentru a merge pentru un alt astfel de excursie. Și cu o vedere uluitoare, te judeci pe tine!

MINUNAT NE-TURISTICE LUCRU ÎN SIGIRIYA

Mai este o piatră pentru a urca în Sigiriya, care are, probabil, mult mai frumoasa vedere (pentru că acesta are vedere Sigiriya piatră) și este de 13 (!) ori mai ieftin – 300 rp. Locul este numit Pidurangala rock și este situat la aproximativ 1 km de Lion rock. Puteți fie să mergem pe jos până acolo, fie să ia un tuk-tuk.

Excursie în sine este de două ori mai scurtă și este minunat pentru că veți obține pentru a viziona o splendoare de alta. Punctul de vedere a fost în valoare de urcare și ne-am întâlnit doar o singură familie pe cale de acolo, de sus a fost pentru noi!

Am fost (ne)norocos pentru a face față reale din Sri Lanka vreme ca o grea tropicale prins-o noi când am fost acolo, pe partea de sus a Pidurangala. Vedere fabuloasă despre care vorbeam dintr-o dată a fost acoperit cu nori mici și ploaia a început, nu a fost nici o modalitate de a merge înapoi în timpul ploii (drumul este alunecos și non noi a fost îmbrăcat în mod corespunzător). Deci, singurul lucru pe care am putut face a fost să se ascundă sub niște pietre și să aștepte. Și zâmbet.

După toate, care este foarte imprevizibil Sri Lanka, și ne-am bucurat pe deplin!